El SOC formarà en competències digitals 28.000 dones desocupades de municipis de menys de 30.000 habitants

El SOC formarà en competències digitals 28.000 dones desocupades de municipis de menys de 30.000 habitants

El nou programa ADA està finançat amb 14,8 milions d’euros procedents dels fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha publicat la convocatòria de subvencions del nou programa ADA, que promou la realització d’accions formatives dirigides a dones per a l’adquisició i millora de competències digitals.

Es tracta de cursos de formació de curta durada (40 hores), adreçats prioritàriament a dones desocupades, però on també hi poden participar fins a un 30% de treballadores ocupades. S’hi destinen 14,8 milions d’euros i es preveu beneficiar unes 28.000 dones de municipis de menys de 30.000 habitants.

El SOC ha dissenyat aquesta convocatòria perquè actualment les competències digitals són un requisit per a la inserció laboral en qualsevol sector professional, i perquè existeix una bretxa de gènere en la disposició d’aquestes competències i una major dificultat per assolir-les segons el lloc de residència. A més, també té com a objectius impulsar l’emprenedoria i el desenvolupament rural en municipis de menys de 30.000 habitants.

Aquest nou programa per a l’adquisició i millora de competències digitals disposa de diferents blocs: ofimàtica i competències digitals; xarxes i sistemes; impressió 3D i disseny 3D; big data; APP mòbils; desenvolupament i programació; desenvolupament i disseny web; comerç electrònic; màrqueting i xarxes socials; disseny gràfic i 3D; sistemes d’informació geogràfica GIS/SIG; construcció, domòtica i telecomunicacions; imatge i so, i nàutica (sistema d’informació i visualització de cartes electròniques).

Així mateix, s’oferirà al públic 22 itineraris formatius de diferents nivells (bàsic, mig i avançat):

Formació bàsica en eines digitals d’ofimàtica i comunicació
Eines Google i protecció d’equips a la xarxa
Edició de textos i ciberseguretat
Correu electrònic amb Outlook i ciberseguretat
Fulles de càlcul – Bàsic
Creació de webs accessibles amb WordPress – Bàsic
Disseny de comerços electrònics (disseny i promoció de llocs webs)
Creació de comerç electrònic
Comerç electrònic i seguretat
Community manager per a xarxes socials – Bàsic
Posicionament i analítica web – Bàsic
Màrqueting digital i canals digitals de venda
Màrqueting digital i publicitat digital
Analítica web i seguiment del pla de màrqueting
Comerç electrònic i protecció de dades
Anàlisi de dades amb fulls de càlcul i ciberseguretat
Muntatge, manteniment i seguretat d’ordinadors
Sistema operatiu lliure Linux i seguretat
Introducció a la programació i gestió de projectes
Formació inicial en Python, disseny de programari i ciberseguretat
Publicitat amb Adwords i promoció en xarxes socials
Seguiment de projectes

La convocatòria està finançada amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (fons MRR). El termini de presentació de les sol·licituds comença avui, 8 de febrer, i finalitzarà el 28 de febrer, i poden presentar-se totes les entitats homologades per impartir les especialitats formatives que s’ofereixen. Les accions formatives atorgades hauran de finalitzar com a màxim el 30 de novembre de 2022.

El nom del programa ADA ret homenatge a la matemàtica britànica del segle XIX Ada Lovelace, que va desenvolupar un algoritme per fer funcionar la màquina analítica, de manera que està considerada la primera programadora d’ordinadors.

TEXTO PROPIEDAD de: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/418144/el-soc-formara-en-competencies-digitals-28-000-dones-desocupades-de-municipis-de-menys-de-30-000-habitants

Laisser un commentaire