WordPress Logo 中文: WordPress Logo

Ens fem ressò d’aquest fantàstic post de AyudaWordPress en el qual exposa alguns dels motius pels quals val la pena utilitzar WordPress.

SEO: WordPress des de la seva instal · lació està preparat per ser amigable amb els cercadors, notificant des del minut zero de la instal·lació de l’existència del nou lloc i el seu contingut. L’estructura dels temes WordPress, perfectament escalables, l’estructura d’enllaços permanents i la categorització canònica ho fan pràcticament imbatible. Si, a més, li afegim un plugin (gratuït) com Platinum SEO Pack o All in one SEO pack tenim el tàndem perfecte per posicionar en cercadors.

Actualitzacions automàtiques: mantenir actualitzat WordPress no requereix de coneixements tècnics ni de l’ús d’eines addicionals, mitjançant el sistema d’actualitzacions automàtiques tenir al dia és qüestió de 2 clics, a més de rapidíssim i segur.

Open Source: el fet de ser un programari de codi lliure i obert té molts beneficis, ja que és garantia que no és patrimoni de ningú en particular, que qualsevol pot millorar-lo o ampliar-lo, i que la personalització només té com a límit els teus coneixements i imaginació.

Connectors: a diferència d’altres CMS, a WordPress la immensa majoria dels plugins (petites aplicacions que milloren o amplien les seves característiques) són gratuïts. El millor de tot és que hi ha milers de plugins per fer pràcticament tot el que se’t passi, de vegades més.

Temes: igual que amb els plugins, n’hi ha milers, la majoria gratuïts, i els de pagament són realment econòmics o mitjançant packs anuals a preus irrisoris. Una de les majors virtuts dels temes WordPress és la seva estructura per poder identificar fàcilment quina part del codi va cada bloc o secció, i alhora d’identificar on realitzar canvis o afegir característiques.

Senzillesa: WordPress és fàcil d’usar, millorar i personalitzar, però no és un CMS simple, al contrari. Està pensat per a l’usuari que vol un sistema de publicació potent amb el mínim d’aprenentatge necessari, sense per això limitar les seves possibilitats.

Escalable: gairebé com a continuació de la raó anterior, WordPress permet partir de zero i arribar fins a l’infinit, ja que la seva senzillesa no està renyida amb les seves possibilitats infinites de creixement, adaptació a nous estàndards, millores i personalitzacions. El límit, de nou, està en els coneixements i imaginació l’usuari.

Integració: ja sigui mitjançant plugins, o a través de petits codis, WordPress s’integra perfectament en els altres mitjans online, xarxes socials i webs. Compartir publicacions, enviar newsletters, sistemes d’afiliació, botigues virtuals, tot està al teu abast, des de la mateixa interfície, només amb afegir la funcionalitat requerida.

Popularitat: el fet que WordPress sigui el CMS més utilitzat i popular, liderant la web, és un gran avantatge, ja que en ser de codi lliure i ser utilitzat per una gran quantitat de llocs, garanteix la vigilància i millora constant del codi, actualitzacions i ajuda entre usuaris. Un altre avantatge és que la majoria dels proveïdors d’allotjament permeten la instal · lació de WordPress a un clic o hosting WordPress especialitzat.

Seguretat: aquesta mateixa virtut, de ser de codi obert, també és un plus de seguretat, ja que encara que és clar és accessible a hackers també a qualsevol usuari per solucionar qualsevol vulnerabilitat, que al contrari que amb el programari propietari, on hi ha processos interns ( i comercials) que retarden qualsevol actualització, es modifica l’instant i es comunica i es posa a disposició de la comunitat pedaços de seguretat que fos necessari. Per descomptat, com en tot programari, hi ha recomanacions de seguretat de seguir, per evitar facilitar les coses als indesitjables.

Multisite – Multiusuari: WordPress és obert, pot gestionar per diversos usuaris, amb diferents nivells d’accés i permisos, des de la seva instal · lació, i sense instal · lar res més, pots fer servir una sola instal · lació de WordPress per crear webs infinites en el mateix domini o subdominis.

Gratuït: ja sigui en un WordPress.com (amb les seves limitacions, que són cada vegada menys) o instal · lant un WordPress.org en el teu propi servidor, WordPress és gratuït. Després ja decideixes teu si inverteixes alguns diners en millores a WordPress.com o en un allotjament de qualitat amb la versió instal·lable en el teu servidor.

Publicació: WordPress néixer i és l’entorn ideal per crear continguts, per publicar a la xarxa. L’editor d’entrades i pàgines és simple i potent a la vegada, pot carregar continguts multimèdia de manera senzilla, i pensat especialment per al redactor, amb el seu disseny minimalista i l’editor a pantalla completa.

Mòbil: WordPress no requereix instal·lar cap aplicació d’escriptori per gestionar completament, ja sigui a través del teu smartphone o tablet, o directament en l’administració web, pots fer de tot: instal·lar plugins i temes, crear continguts, gestionar fitxers, pujar elements multimèdia, fer còpies de seguretat, de tot. La filosofia de WordPress és que puguis administrar i millorar la teva web allà on estiguis, només amb el teu nom d’usuari i contrasenya.

Comunitat: gràcies a ser un programari de codi obert i la seva popularitat, pots trobar ajuda sobre WordPress en milers de webs i fòrums, com aquí mateix. Amb milions d’instal·lacions WordPress i webs, desenvolupadors oferint el seu coneixement als usuaris i usuaris compartint coneixements, utilitzar WordPress és cosa d’amics.

 

Laisser un commentaire